måndag 16 januari 2012

Här kommer ett litet smakprov på Söndagens mat

Eftersom jag fick en förfrågan om mina recept så kan jag dela med mig av söndagens måltid som bestod av tjocka hamburgare med coleslaw

4 portioner
600 gram blandfärs
1 ägg
1 dl grillolja gjord på rapsolja
1-2 krm salt
2 krm svartpeppar

Dressing
2 dl cream fraiche
2 msk äkta majonäs
1 tsk tomatpure
1/2 tsk grillkrydda utan glutamat

Till garnering
4 tomater
1 rödlök
4 salladsblad

Sätt ugnen på 200 grader
Blanda färsen med ägg och grillolja och salt och peppar.
Forma biffarna och stek i ugnen  i ca 15 min.
Gör dressingen under tiden.
Skiva tomaterna och skala rödlöken och skiva tunnt.
Servera hamburgarna i salladsbladen med tomat, rödlök och dressing.

Coleslaw
1/2 vitkålshuvud
1 grönt äpple ( är du känslig för kolhydrater så skippa äpplet)
1 morot
4 msk äkta majonäs
1 dl cream fraiche
2 msk osötad senap
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Strimla vitkålen med en osthyvel.
Tärna äpplet.
Blanda majonäs, cream fraiche och senap i en stor skål.
Lägg i vitkålen, äpple och morot.
Rör om och salta och peppra.

Servera vid sidan av din hamburgare.

Kanon god måltid som alla i familjen Älskade. Prova gärna och hör av er och säg vad ni tycker.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad duktig du gumman ;) kram mamma