Eftersom jag fick en förfrågan om mina recept så kan jag dela med mig av söndagens måltid som bestod av tjocka hamburgare med coleslaw
4 portioner
600 gram blandfärs
1 ägg
1 dl grillolja gjord på rapsolja
1-2 krm salt
2 krm svartpeppar
Dressing
2 dl cream fraiche
2 msk äkta majonäs
1 tsk tomatpure
1/2 tsk grillkrydda utan glutamat
Till garnering
4 tomater
1 rödlök
4 salladsblad
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda färsen med ägg och grillolja och salt och peppar.
Forma biffarna och stek i ugnen i ca 15 min.
Gör dressingen under tiden.
Skiva tomaterna och skala rödlöken och skiva tunnt.
Servera hamburgarna i salladsbladen med tomat, rödlök och dressing.
Coleslaw
1/2 vitkålshuvud
1 grönt äpple ( är du känslig för kolhydrater så skippa äpplet)
1 morot
4 msk äkta majonäs
1 dl cream fraiche
2 msk osötad senap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Strimla vitkålen med en osthyvel.
Tärna äpplet.
Blanda majonäs, cream fraiche och senap i en stor skål.
Lägg i vitkålen, äpple och morot.
Rör om och salta och peppra.
Servera vid sidan av din hamburgare.
Kanon god måltid som alla i familjen Älskade. Prova gärna och hör av er och säg vad ni tycker.
September i love you
2 månader sedan
1 kommentar:
Vad duktig du gumman ;) kram mamma
Skicka en kommentar